Вплив Brexit на відносини ЄС з Україною занепокоїв Порошенка

Обговорити долю всеохоплюючої зони вільної торгівлі, а також запровадження безвізового режиму президент України планує в Брюсселі.

Фото: expres.ua

Президент України Петро Порошенко сьогодні їде в Брюссель для участі у політичних консультаціях високого рівня. У рамках робочого візиту планується підписання Угоди про співробітництво між Україною та Європейською організацією з питань юстиції, а також Угоди про асоційовану участь України у програмі наукових досліджень та навчання Євратому, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу глави держави.

Консультації, або міні-саміт Україна - ЄС, будуть присвячені обговоренню результатів референдуму у Великій Британії про членство в Євросоюзі та їх впливу на відносини між Україною та ЄС, шляхів подальшої мобілізації підтримки Євросоюзом порядку денного реформ в Україні, максимального використання потенціалу поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, а також запровадження безвізового режиму.

Петро Порошенко планує використати переговори в Брюсселі для сприяння формуванню консенсусу серед держав-членів ЄС щодо продовження терміну дії економічних санкцій проти Росії у зв’язку із агресією проти України.

На міні-саміті сторону ЄС представлятимуть президент Європейської ради Дональд Туск, президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер, президент Європейського парламенту Мартін Шульц, віце-президент Єврокомісії – високий представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Моґеріні, а також ключові комісари.

Президент України також проведе окрему зустріч з президентом Європарламенту для подальшої координації дій з метою якнайшвидшого схвалення рішення про запровадження ЄС безвізового режиму для громадян України.

Перші дві термінові партії вже прибули: ЗМІ дізнались, коли в Україну надійде зброя з великого пакету допомоги США, який завдасть нищівного удару по планам Кремля на перемогу

субота, 4 травень 2024, 1:45

Йдеться про артилерію, бронетехніку, системи ППО, катери та іншу громіздку техніку та засоби з оголошених пакетів допомоги США та Європи, складні та чутливі в транспортуванні. Перші партії зброї з нового пакету допомоги США надійшли до України наприкін...

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...