"Враження від України дуже хороші": Екзархи прибули на Синод (відео)

Екзархи Вселенського патріархату архієпископ Памфільський і Західної єпархії Української православної церкви в США Даниїл та єпископ Едмонту і Західної єпархії УПЦ у Канаді Ілларіон прибули на Синод у Стамбулі, повідомляють Патріоти України.

На запитання, які перспективи засідання Синоду, на якому 10 жовтня мають заслухати звіт екзархів після візиту в Україну, архієпископ Даниїл сказав: "Буде все добре. З Божою поміччю. Думаю, так".

Він додав, що їх враження від поїздки в Україну хороші. "Я був радий побачитися з представниками церковної та світської влади України. Враження від поїздки добрі", - вказав Даниїл.

На уточнююче запитання, чи готовий народ до церковного об'єднання, екзарх заявив, що "Україна готова розглядати питання церковного об'єднання протягом вже 27 років, якщо не довше – століття".

Відзначається, що архієпископ Даниїл проігнорував провокативне питання від російських телеканалів про можливе загострення ситуації в Україні після отримання томосу. Він благословив всіх журналістів та побажав всім гарного дня.

Джерело: Укрінформ

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...