Врятувало "диво": У Росії намагалися отруїти американського бізнесмена

За отруєнням стояла російська влада, яка хотіла, щоб Дадлі - тоді глава однієї з найбільших приватних нафтових компаній ТНК-BP - покинув Росію.

Екс-глава ТНК-ВР, а зараз гендиректор BP Роберт Дадлі був змушений покинути Росію в 2008 році після того, як аналіз крові показав, що його намагаються отруїти. Про це пише Telegraph з посиланням на колишнього співробітника компанії ТНК-BP Іллю Заславського, повідомляють Патріоти України.

Заславський вважає, що тільки ФСБ мала експертизу, необхідну для того, щоб вводити токсин в дозах, які могли завдати шкоди здоров'ю Дадлі, але при цьому не вбити. "Ідея була в тому, щоб вигнати Боба Дадлі і близько 150 його західних менеджерів", - говорить Заславський, який зараз очолює дослідний центр Free Russia Foundation у Вашингтоні.

За словами Заславського, Дадлі намагалися вигнати з Росії за допомогою судових процесів проти нього та інших високопоставлених менеджерів: "Це тривало кілька місяців і врешті-решт вони вирішили послати йому більш зрозуміле послання через отруєння їжі".

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...

Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

неділя, 5 травень 2024, 23:39

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. «На ворожі дії прибалтів ...