''Все обвалиться'': Фінансист розповів, чого найбільше боїться Путін

Президент Росії Володимир Путін дуже боїться серйозної зовнішньої кризи, тому він займається розподілом грошей у резерви. Про це розповів економіст і соціолог Владислав Іноземцев, повідомляють Патріоти України.

На його думку, на даний момент тільки сильна зовнішня криза може серйозно вплинути на економіку Росії. "Все, що робить Путін і його команда — максимальне оббирання населення і перекладання грошей в резерви. Вони так роблять, оскільки думають, що люди зможуть впоратися з нинішніми труднощами самі. Це, напевно, правильний розрахунок, люди не будуть обурюватися і виходити на вулицю. Коли доходи падають по кілька відсотків на рік — це не той випадок, який провокує Майдан", — прояснив він.

Іноземцев додав, що зараз влада РФ підвищує податки і скорочує витрати на пенсії, щоб на випадок гігантського відтоку капіталу вони мали гроші "у кубушці". "Серйозна зовнішня криза — це саме те, чого вони бояться і до чого готуються. Наскільки вона підірве позиції Путіна? Все залежить від часу. Якщо нафта впаде сильно і надовго, то це призведе до проблем у Росії. Але щоб режим відчув їхню серйозність, ціни на нафту в діапазоні 30-40 доларів за барель мають протриматися кілька років, а відтік капіталу в цілому з ринків, що розвиваються, має бути дуже сильним. Тому за будь-якої масштабної кризи півтора-два роки у Путіна точно є", — резюмував він.

Джерело: Апостроф

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...