Все проходить дуже напружено та нервово: Стали відомі попередні результати виборів у Грузії

​У Грузії закрилися виборчі дільниці, де відбувалося голосування на парламентських виборах, за даними екзит-полів перемагає недруг Саакашвілі

За даними екзит-полів, проведених GFK, правляча партія прем'єра Бідзіни Іванішвілі "Грузинська мрія" набирає 39,9% голосів, "Єдиний національний рух" (партія, заснована Міхеілом Саакашвілі) - 32,74%, повідомляють Патріоти України.

Як повідомляє видання Грузія Online, ще одна партія, згідно з екзит-полом, долає п'ятивідсотковий бар'єр - "Альянс Патріотів", - 5,76%%, "Лейбористська партія" - 4,21%, "Вільні демократи" Іраклія Аласанія - 3.21%.

Загалом було опитано 10 тисяч осіб на 220 дільницях.

Разом з тим, згідно з результатами екзит-полу, проведеного компанією TNS на замовлення телекомпаній ОВГ, GDS, Maestro і "Імеді" (три останні так чи інакше пов'язані з Бідзіною Іванішвілі і підтримують "Грузинську мрію"), "Грузинська мрія" набирає 53,8%, "Єдиний національний рух" - 19%.

Також повідомляється, що на одній з дільниць сталася масова бійка за участю представників партії "Грузинська мрія" і блоку Паати Бурчуладзе. Повідомляється, що на дільниці, де значну частину складає азербайджанське населення, з ранку були спроби фальсифікації та напруга.

У бійці взяли участь до 200 осіб, які кидали один в одного каміння. На дільниці розбито скло. У с.Кізіладжгло, де розміщена дільниця, спрямовано сили спецназу для стабілізації обстановки, дільниця була оточена поліцією, під охороною вивели спостерігачів.

За даними ЦВК, активність на парламентських виборах в Грузії станом на 17:00 склала 42,05%.

Станом на 17:00 до ЦВК Грузії внесено 81 скаргу: скарги написані представниками місцевих спостережницьких організацій і виборчих суб'єктів. Основна частина скарг стосується процедурних порушень, і їх основна частина була викоренена на виборчих дільницях.

У виборах брала та дружина Міхеіла Саакашвілі Сандра Руловс, яка балотується у мажоритарні депутати. Раніше Саакашвілі заявляв, що має намір повернутися до Грузії. Також Саакашвілі зазначав, що на посаду голови МВС Грузії бачить нинішню главу Нацполіціі України Хатію Деканоїдзе.

Згодом глава Одеської ОДА заявив, що попри результат виборів у Грузії він не залишить Україну.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...