Всіх у в'язниця: Посол США в Україні закликала звільнити голову САП Холодницького через втрату довіри у боротьбі з корупцією

Після такої заяви пану Хододгицькому втриматись навіть до 31 березня буде занадто складно, бо смгнал і тиск насправді на АП

Посол США в Україні Марі Йованович закликала українську владу звільнити керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького через втрату довіри у боротьбі з корупцією. Про це посол США сказала у Києві під час інформаційного марафону «Діалоги в часі» з нагоди п'ятої річниці роботи Українського кризового медіа-центру, зазначають Патріоти України.

«Для того, аби забезпечити цілісність антикорупційних установ, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури має бути замінений. Жодна особа, яка була помічена в інструктуванні підозрюваних щодо того, як уникнути обвинувачення у корупції, не може мати довіри у веденні тих же самих справ», - наголосила Йованович.

Також посол додала, що необхідно провести розслідування стосовно осіб, які причетні до корупції. Ці особи мають постати перед судом, і якщо їх вина буде доведена, вони мають «опинитись у в'язниці», зазначила Йованович.

У цьому зв'язку дипломат наголосила, що усі елементи антикорупційної системи мають працювати ефективно, аби покарати корупціонерів.

Нагадаємо, 30 березня 2018 року генеральний прокурор Юрій Луценко і директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник звернулися до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів з поданням про звільнення Назара Холодницького з посади керівника САП.

За повідомленням прес-служби Генпрокуратури, дисциплінарні скарги про вчинення Холодницьким дисциплінарних проступків складені за фактами, виявленими під час кримінального провадження, що розслідується НАБУ спільно з ГПУ.

Сам Холодницький заявляв, що провадження проти нього зареєстровано за статтею Кримінального кодексу про розголошення даних досудового розслідування та примушування свідків до надання показань.

26 липня КДКП вирішила не звільняти Холодницького з посади заступника генпрокурора - керівника САП, а обмежитись доганою.

У Посольстві Сполучених Штатів Америки в Україні, коментуючи рішення КДКП, заявили, що «у сучасній демократії прокурори, які маніпулюють свідками і перешкоджають правосуддю, подають у відставку».

9 листопада комісар Євросоюзу з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнес Ган також наголосив, що керівник САП втратив довіру, і тому українська влада має вжити відповідні кроки для відновлення довіри. Тоді єврокомісар наголосив, що влада України має забезпечити незалежність та ефективне функціонування усіх антикорупційних інституцій.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...