Встановлено особи російських пілотів, які обстріляли кораблі ВМСУ поблизу Керченської протоки, - розвідка

Пілоти вертольотів та літаків, що здійснили акт військової агресії, разом з екіпажами 15 російських кораблів, які всі разом атакували українські катери і буксир, нестимуть відповідальність за міжнародним правом. Як ї їхнє керівництво

Розвідка встановила особи російських пілотів, які обстріляли кораблі ВМС України на Азові

Головне управління розвідки Міністерства оборони встановило персональні дані членів екіпажів російських вертольотів і літаків, що обстріляли українські кораблі біля Керченської протоки 25 листопада. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький в інтерв'ю «5 каналу», зазначають Патріоти України.

«25 листопада, проти наших кораблів працювали штурмові вертольоти Ка-52, штурмовики Су-25, винищувачі Су-27 та близько 15 кораблів», – заявив розвідник.

Він зазначив, що розвідка також має інформацію про екіпажі 15 російських кораблів, які атакували українські катери і буксир 25 листопада.

Наразі розвідка вивчає наявні у неї радіограми перехоплених розмов російських військових.

«Є переговори між керівниками всієї цієї операції зі сторони РФ, вони вже встановлені. І ті, які безпосередньо керували, і ті, які безпосередньо брали участь і в обстрілі, і в таранах. Але є ще й екіпажі і пілоти літаків та бойових вертольотів, які теж нами зараз активно відпрацьовуються, для того, щоб зрозуміти, хто безпосередньо брали участь, хто виконував накази. Ми їх вже знаємо», - заявив Скібіцький.

Він також зазначив, що Росія почала масштабні навчання Чорноморського флоту і суттєво посилила військову авіацію в анексованому Криму.

Представник розвідки сказав, що батарея зенітно-ракетних комплексів Збройних сил РФ на півночі півострова теоретично може збивати українські літаки над територією Херсонської та Миколаївської областей.

"Термін демобілізація в умовах війни взагалі не застосовується": Веніславський пояснив нюанси нового закону

вівторок, 16 квітень 2024, 6:56

Термін демобілізація під час війни з РФ не є актуальним, натомість може йтися про додаткові підстави для звільнення з військової служби. Тому уряду було доручено розробити і внести на розгляд Верховної Ради відповідний закон, який і буде регулювати пит...

Дуже небезпечний напрямок: Експерт дав прогноз, де, окрім Часового Яру, наступатимуть окупанти

вівторок, 16 квітень 2024, 6:44

Російські окупанти продовжують наступати на Часів Яр. Ситуація складна, тривають запеклі бої. Чому цей напрямок і саме місто такі важливі для росіян, передають Патріоти України. з посиланням на Facebook керівника Центру військово-правових досліджень Ол...