"Втрачай, аднака, Масква": США в понеділок оголосять про нові санкції проти Росії

​Санкції торкнуться компаній, котрі пов'язані з виробництвом хімічної зброї для сирійського диктатора Башара Асада

Глава Мінфіну США Стівен Мнучін в понеділок оголосить про нові санкції проти Росії. Про це заявила постпред США при ООН Ніккі Хейлі в інтерв'ю CBS News, повідомляють Патріоти України.

Санкції мають торкнутися компаній, які "будь-яким чином пов'язані з обладнанням для Асада або використанням хімічної зброї".

"Думаю, всі їх відчують. Ми хочемо, щоб друзі Асада - Іран і Росія - розуміли, про який бізнес мова і що він відчує дію санкцій на собі", - заявила вона.

Також вона сказала, що опрацьовуються подальші санкції проти влади РФ.

Постпред США при ООН відзначила, що Вашингтон ніколи не погодиться на прямі переговори з режимом Асада, оскільки той "не достойний" участі в переговорах "один на один".

Хейлі підкреслила, що, завдаючи удару по Сирії, США не шукали війни. "Це останнє, чого хотів би президент - війна. Ми не збиралися вбивати людей", - резюмована чиновниця.

Спроба трампістів затягнути процес не пройшла: Сенат США провів процедурне голосування щодо пришвидшення голосування допомоги Україні

середа, 24 квітень 2024, 2:35

23 квітня Сенат США підтримав скорочення процедури розгляду законопроєкту про фінансування військової та економічної допомоги Україні. 80 сенаторів підтримали клопотання лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера "про завершення дебатів", яке ...

Адміністрація Байдена поспішає наздогнати втрачений час: Далекобійні ATACMS будуть у першому пакеті - ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 1:45

У наступному пакеті американської військової допомоги Україні вартістю близько мільярда доларів вперше можуть бути далекобійні ракети ATACMS. Про це у вівторок, 23 квітня, пише CNN із посиланням на джерела." . "Під час брифінгів у Конгресі протягом ос...