Вибори президента Франції: Про що говорили Ле Пен і Макрон на теледебатах (відео)

Макрон заявив, що "не буде підкорятися диктату Путіна", а Ле Пен знову заговорила про відмову від євро.

Другий тур президентських виборів у Франції відбудеться 7 травня. Фото: РИА Новости.

У Франції пройшли дебати між кандидатами в президенти - лідером руху Вперед! Емманюелем Макроном і лідером партії Національний фронт Марін Ле Пен. У вступному слові Ле Пен назвала себе "народним кандидатом", а Макрона охарактеризувала, як "вибір дикої глобалізації, безробіття та економічної розрухи", повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Макрон, в свою чергу, заявив, що "щасливий тому, що дебати почалися таким чином".

"Ви продемонстрували, що не хочете вести демократичну, відкриту і зважену розмову", - сказав він.

В ході дебатів кандидати обмінювалися взаємними звинуваченнями. Ле Пен дорікала своєму супернику, що він, будучи міністром економіки, "не запровадив політику економічного патріотизму". Також, вона заявила, що Макрон не думає про інтереси країни.

Вона назвала тероризм "головною проблемою", але при цьому звинуватила свого суперника в президентських перегонах в тому, що ця тема відсутня в його програмі. Макрон у відповідь попросив Ле Пен не пояснювати йому його власну програму.

Як відзначають журналісти, Ле Пен протягом усіх дебатів поводилася досить агресивно і часто нагадувала Макрону, що той був в уряді чинного президента Франції Франсуа Олланда.

Користувачі соціальних мереж теж відзначили тактику Ле Пен.

"Тобі не потрібно говорити про свою програму, якщо ти ображаєш іншого кандидата в протягом 3 годин", - йдеться в повідомленні одного з користувачів Twitter.

Ле Пен в черговий раз піднімала головну тему своєї передвиборної кампанії - Євросоюз і відмову від валюти євро. Також вона знову звинуватила Макрона в тому, що той перебуває під впливом канцлера Німеччини Ангели Меркель.

"У будь-якому випадку Францією буде керувати жінка. І це буду або я, або мадам Меркель", - заявила вона.

Говорячи про зовнішню політику, Макрон заявив, що "не буде підкорятися диктату Путіна" і в цьому його відмінність від Ле Пен. Кандидат в президенти зазначив, що має намір обговорювати з Москвою питання конфлікту на сході України і війни в Сирії. За його словами, необхідно домогтися деескалації в Донбасі, і Росія повинна дотримуватися взятих на себе зобов'язання.

Своїм пріоритетом Макрон назвав боротьбу з тероризмом і назвав США "головним союзником в області розвідки в Радбезі ООН".

Ле Пен, в свою чергу, сказала, що не потрібно вести холодну війну з Росією.

"Це велика країна. Росія не демонструвала ворожості по відношенню до Франції", - заявила вона.

Як повідомляють журналісти, за даними опитування Elabe, 63% французів вважали більш переконливим на дебатах Макрона. 34% - віддали перевагу Ле Пен.

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...