Вибори президента в Україні: Соціологи назвали трійку лідерів (інфографіка)

Якби наступної неділі відбувалися вибори президента України, то серед тих, хто визначився та прийде на дільниці, за Володимира Зеленського проголосували 23,6%, Юлію Тимошенко - 17,8%, Петра Порошенка - 17,3%, Анатолія Гриценка - 16,9%, і Юрія Бойка - 10,8%. Такі результати були оприлюднені під час презентації соціологічного дослідження щодо електоральних очікувань українців від президентських виборів-2019 Центром соціального інжинірингу "РАНД", повідомляють Патріоти України.

На відміну від попереднього соціологічного дослідження, майже на 5% збільшився відсоток респондентів, які вважають, що тільки прихід опозиції до влади зможе кардинально змінити ситуацію в країні – 31,5%, не вірять у будь-які зміни – 22,4%, зменшився відсоток тих, хто покладає надію на політичну і фінансову допомогу "Заходу" – 8,6% та громадський контроль за владою – 2,9%. Приблизно 20,7% опитаних відмовились відповідати.

Соціологія також демонструє ймовірні результати другого туру виборів. У разі виходу пари кандидатів Петра Порошенка і Юлії Тимошенко, то чинний Президент програє з розривом майже 2%. У той же час Володимир Зеленський виграє у Юлії Тимошенко з розривом майже 15%. Анатолій Гриценко виграє у Тимошенко з розривом 10%. У парі Зеленський виграє у Порошенка з розривом 10%. На 11,5% виграє Гриценко у Порошенка.

Сергій Дем’янов підкреслив, що вихід Анатолія Гриценка у трійку лідерів президентських перегонів пояснюється в першу чергу підтримкою суспільства процесу об’єднання проукраїнських демократичних сил. Якщо минулого тижня Гриценко був п’ятим у рейтингах, то чим ближче до голосування, його підтримка тільки зростає.

"Наше й інші соціологічні дослідження показують: якщо він потрапляє до другого туру, то має всі шанси перемогти у другому турі як діючого президента, так і Юлію Тимошенко. Його об’єднання із Садовим, Добродомовим і Гнапом позитивно вплинуло на громадськість і цей посил потрібно інформаційно підсилювати. Адже тільки 39% знають про факт об’єднання демократичних сил", – зауважив він.

Найбільший антирейтинг серед кандидатів у президенти серед тих, хто піде на вибори і визначився з кандидатом, у Петра Порошенка – 42,9%, спостерігається ріст незадоволених кампанією Юлії Тимошенко – 39,7%, Юрія Бойка – 23,8%, Олега Ляшка – 18,2%, Володимира Зеленського – 15,4%. Найменший антирейтинг серед кандидатів має Анатолій Гриценко – 5,6%.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...