Вибори-вибори: Під Києвом секретарем виборчкому призначили мертву людину

За словами рідних, померлий дійсно мав досвід роботи на виборах.

У Вишгороді Київської області в 96-му виборчому окрузі при формуванні виборчої комісії дільниці, на посаду секретаря призначили людину, яка померла півтора року тому. Про це повідомляє ОПОРА, передають Патріоти України.

“Окружна виборча комісія 10 березня сформувала склад дільничних виборчих комісій під час засідання. Про це свідчить і постанова № 9 ОВК ТВО № 96 від 11.03.2019 року “Про утворення дільничних виборчих комісій з виборів Президента України звичайних та спеціальних виборчих дільниць територіального виборчого округу № 96″. В додатку до вищезгаданої постанови зафіксовано, що секретарем ДВК №320348 призначений Прокопенко Сергій Володимирович від кандидата в президенти Миколи Габера”, – йдеться в повідомленні.

Включений до складу ДВК №320348 Сергій Прокопенко помер півтора року тому. Цю ж інформацію підтвердили і родичі Сергія Прокопенка, надавши копію свідоцтва про смерть. За словами рідних, померлий раніше мав досвід роботи на виборах.

“Співробітники поліції повинні ретельно перевірити вірогідність підробки документів, оскільки інші логічні пояснення того, як людина, яка загинула два роки тому, могла особисто підписати заяву на згоду бути членом ДВК просто відсутні. Крім того, потрібна ретельна перевірка всіх подань на членів ДВК, ОВК отримала 96-го ІО. Адже підробка виборчої документації є кримінальним правопорушенням, за яке передбачена відповідальність ч. 158 Кримінального Кодексу України”, — зазначив координатор спостереження громадянської мережі “Опора” в Київській області Олексій Репік.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...