Вибух у Стамбулі: Стало відомо, хто стоїть за терактом

Терористом виявився громадянин Сирії.

Теракт в Стамбулі. Фото: rbc.ua

За вибухом у Стамбулі на площі Султанахмет може стояти ІДІЛ, а виконавцем теракту був громадянин Сирії. Про це пишуть турецькі ЗМІ з посиланням на заяви влади, передають Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

Так, згідно з повідомленням видання Hürriyet, влада підозрює ІДІЛ у зв'язку з тим, що вибухи сталися в туристичному районі, де було зосереджено багато туристів і мирних жителів. Президент країни Реджеп Тайіп Ердоган, у свою чергу, заявив, що теракт, жертвами якого стали як мінімум 10 людей, здійснив сирійський терорист-смертник.

"Цей інцидент ще раз продемонстрував, що ми повинні триматися разом проти тероризму. Туреччина буде продовжувати дотримуватися рішучої позиції в боротьбі з тероризмом", - заявив турецький лідер.

Віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртулмуш в ефірі одного з турецьких телеканалів повідав, що встановлено особу терориста.

"Доведено, що вибух скоїв терорист-смертник з Сирії 1988 року народження. На місці події знайдено фрагменти його тіла", - заявив він.

"Загроза для життя й здоров'я": В угрупованні військ Хортиця розповіли про причини відходу з Бердичів

понеділок, 29 квітень 2024, 20:14

Сили оборони відійшли з Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки на більш підготовлені та захищені позиції, щоб уберегти особовий склад. Про це повідомив спікер ОСУВ Хортиця Назар Волошин у коментарі "Донбас Реалії", передають Патріоти України. За його сл...

Ворог підтягує сили: ЗСУ стабілізували ситуацію в районі Часового Яру, але є "але", - співзасновник DeepState Погорілий

понеділок, 29 квітень 2024, 19:43

Роман Погорілий, співзасновник DeepState прокоментував ситуацію в районі Часового Яру на Бахмутському напрямку. Про це він повідомив у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Ворог намагається використати будь-яку можливість, щоб просу...