"Видають себе за західних підлітків, які захоплюються книгами про Гаррі Поттера": Кремлеботи узялися за британських підлітків

Набравши достатньо підписників у Twitter за допомогою повідомлень на популярні серед підлітків теми, тролі починають публікувати дезінформацію.

Кремль зацікавився британськими підлітками. Фото: соцмережі.

Пов’язані з Кремлем російські інтернет-тролі ведуть у соціальних мережах кампанію з дезінформації та пропаганди серед британських підлітків. Про це пише газета The Times, передають Патріоти України.

"Британські підлітки опинились під прицілом Кремля, який веде таємну кампанію, мета якої – посіяти розбрат серед молодих жителів західних країн", – зазначається у матеріалі видання.

Газета посилається на результати дослідження, проведеного експертами зі США, які проаналізували понад 3 мільйони повідомлень у Twitter. Так, з’ясувалося, що пропагандистська робота серед британської молоді ведеться за допомогою тематичних каналів у YouTube і повідомлень у соцмережах, які залишають російські тролі. Вони видають себе за західних підлітків, які захоплюються книгами про Гаррі Поттера, фільмами з Еммою Вотсон і поезією Сільвії Плат.

Набравши достатньо підписників у Twitter за допомогою повідомлень на популярні серед підлітків теми, тролі починають публікувати дезінформацію. Ця інформація зокрема стосується обставин інциденту в Солсбері, де було отруєно "Новачком" екс-розвідника Сергія Скрипаля.

Так, за допомогою контрольованих Кремлем облікових записів тролі намагаються переконати західних підлітків у шкоді ГМО і щеплень, а також змусити зривати уроки, влаштовуючи акції політичного протесту.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...