"Виламали двері і підкинули книги": Мережу обурив жорсткий обшук СБУ в ісламському культурному центрі в Києві

У книжкову крамницю і в учительську кімнату в гімназії підкинули вісім книг, які потім пред'явили охоронцеві як вилучені докази, запевняє муфтій.

Ілюстрація: ЖЖ

Користувачів інтернету обурила новина про те, що у вівторок, 6 березня, співробітники Служби безпеки України (СБУ), прокуратури і поліції влаштували обшуки в Ісламському культурному центрі в Києві. Про це пишуть користувачі соціальних мереж, повідомляють Патріоти України.

За словами муфтія Духовного управління мусульман України "УММА" Саїда Ісмагілова, на момент обшуку в приміщенні центру перебував тільки охоронець, якому пред'явили постанову про обшук і пошук літератури, що "пропагує культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію". При цьому йому заборонили дзвонити, щоб покликати інших понятих або викликати співробітників центру.

"Поки охоронець на вимогу відкривав бібліотеку та гімназію, інша група за допомогою лому виламала двері в книжкову крамницю і проводила там обшук без представників Ісламського культурного центру. Були підкинуті в книжкову крамницю і в учительську кімнату в гімназії вісім книг, які потім пред'явили охоронцеві як вилучені докази", - зазначив муфтій.

Він додав, що в той же час проходив обшук в квартирі відповідального за бібліотеку шейха Таріка Сархана, де під морозильну камеру нібито були підкинуті дві книги, а потім вилучені і пред'явлені як докази.

"Що це?? Там немає помилки? В Україні? У Києві? Не в окупованому РФ Криму? Не в самій РФ? А в Києві, де прокуратурою АР Крим розслідуються дуже схожі безчинства ФСБ в Криму?", "Я в шоці", "Ганьба", "Вчаться працювати у ФСБ", - пишуть в інтернеті.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...