''Винна Росія!'': Друг Путіна раптово "накинувся" на Кремль

Політична криза в Раді Європи виникла через незаконну анексію Криму Росією. Таку заяву зробив президент Фінляндії Саулі Нііністё в своєму зверненні до Парламентської асамблеї Ради Європи 23 січня в Страсбурзі, повідомляють Патріоти України.

"Рада Європи зараз знаходиться в складній політичній ситуації, яка викликає стурбованість, і ризикує втратити одного члена. Немає сумнівів, чим викликана така ситуація: Фінляндія була в числі перших країн, які публічно засудили анексію Криму", – сказав він.

Відзначається, що вихід Росії з Ради Європи лідер Фінляндії, яка головує в Комітеті міністрів РЄ, назвав "втратою для всіх сторін".

Зі свого боку Нііністё висловив готовність до конструктивного вирішення проблеми. "Фінляндія зацікавлена в подоланні нинішньої кризи в Раді Європи і в ПАРЄ шляхом діалогу між усіма інститутами", – резюмував він.

Примітно, що Нііністё відомий своїм ліберальним ставленням до російського лідера. Так, в серпні 2018 року вони провели зустріч, яка, за словами фіна, була сонячною і змістовною. Президенти навіть зіграли разом у хокей.

Вже четверта за рахунком і не остання цьогоріч: Виробник IRIS-T терміново передасть ще одну систему в Україну за кілька тижнів

четвер, 18 квітень 2024, 14:48

Як було заявлено після знищення 11 квітня Трипільської ТЕС, Україні терміново потрібно сім систем класу Patriot або IRIS-T, щоб прикрити основні міста країни. З тих пір Україна отримала наразі одну систему IRIS-T. Гельмут Раух, керівник збройової компа...

У Німеччині затримали двох рочґсійських агентів, які планували теракт, щоб зірвати військову допомогу Україні

четвер, 18 квітень 2024, 14:40

Видання Der Spiegel, посилаючись на свої джерела у генпрокуратурі ФРГ, повідомило, що у Баварії викрили двох російських агентів, які вели спостереження за американськими базами на території Німеччини та планували диверсії на військово-транспортних шлях...