Винні Мінські домовленості: Полковник Генштабу пояснив, чому Україна не відбиває Донбас

Договір, що мав би урегулювати конфлікт, виявився "п'ятим колесом у возі".

Анатолій Кравчук. Фото google.com

Представник Генштабу полковник Анатолій Кравчук пояснив, що саме Мінські домовленості не дозволяють Збройним силам України повернути під контроль Донбас. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Громадське радіо".

"Якби Україна дійсно відбила ці землі, то ми втратили б політичну підтримку світової спільноти в Мінських домовленостях. І це, фактично, єдина причина, чому ми це не можемо зробити", - розповів Кравчук.

Він також сказав, що якщо українська армія просунеться на непідконтрольну територію, то це буде вважатися порушенням Мінських домовленостей. При цьому представники ОБСЄ майже не реагують на те, що бойовики просуваються на території, підконтрольні ЗСУ. "ОБСЄ не бачить. Просто, можливо, не завжди робить ті висновки, які нам би хотілося", - зазначив Кравчук.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...