"Висока" ціль: СБУ зірвала потужну спецоперацію Путіна в Україні (відео)

Завербувати планували начальника штабу ВМС Романа Гладкого.

Ілюстрація: ЖЖ

Українські контррозвідники викрили плани Федеральної служби безпеки (ФСБ) Російської Федерації з вербування вищих офіцерів Служби безпеки України (СБУ), поліції, армії і флоту, повідомляють Патріоти України.

Відзначається, що взимку був затриманий Вадим Карпов, більш відомий у ФСБ під кличкою "Композитор". Він привіз до Одеси чіп, який призначався російському агенту, завербованому серед офіцерів СБУ. На ньому було встановлено приховане програмне забезпечення, розроблене фахівцями ФСБ.

Завербованим агентом виявився підполковник дореволюційного складу Міністерства внутрішніх справ (МВС) Олександр Жигало. Саме він повинен переконати своїх армійських друзів поставляти секретну інформацію для ФСБ.

Однак, за словами контррозвідників, остаточною метою полювання ФСБ мала стати друга особа в керівництві Військово-морських сил України - начальник штабу ВМС Роман Гладкий.

Крім того, під час операції українська контррозвідка викрила фінансовий канал, по якому ФСБ розраховувалася з інформаторами в Україні. Йдеться про підпільну систему переказу грошей "Хавала".

Джерело: ТСН.ua

"Скоріш за все, це буде в районі...": Екскомандир полку "Азов" оцінив підготовку росіян до нового наступу

понеділок, 6 травень 2024, 14:30

Російські війська готуються до нових наступальних дій. Зокрема, окупанти перекидають сили до Луганської і Донецької областей. Про це розповів заступник командира 3-ї штурмової бригади, екскомандир полку "Азов", майор ЗСУ Максим Жорін в ефірі проєкту "Н...

"Егоїстичний, зарозумілий і стратегічно необґрунтований крок": Брайза "розніс" позицію Білого дому щодо ударів по російських НПЗ

понеділок, 6 травень 2024, 13:59

Колишній радник держсекретаря США Метью Брайза висловив різку критику на адресу Білого дому через їхнє прохання до України утриматися від ударів по нафтопереробних заводах на території Росії Про це він розповів у інтерв’ю для програми "Студія Захід" на...