Виступ в ООН: "Росія заплатить сповна за ту шкоду, яку завдала Україні, Грузії і Молдові. Всі ми знаємо, що Росія розуміє лише мову сили", - представник України

Міжнародні механізми впливу, в тому числі санкції проти Росії, повинні посилюватися до тих пір, поки Москва не припинить агресію проти сусідніх країн і свої спроби підірвати міжнародне право і світовий порядок.

Про це заявив у понеділок тимчасовий повірений України при ООН Юрій Вітренко під час заходів, присвячених 10-й річниці початку російсько-грузинської війни, , зазначають Патріоти України.

"Міжнародне співтовариство повинне поєднувати дипломатичні інструменти з набагато більш потужними цільовими санкціями, а також ізоляцією російських політичних лідерів і олігархів. Зрештою, всі ми знаємо, що Росія розуміє лише мову сили", - заявив представник України.

Дипломат також закликав ООН "бути більш активними" в розв'язанні конфліктів, ініційованих Росією в Грузії, Україні, Молдові та інших місцях.

"Не дивлячись на наявність відповідних механізмів, таких як Женевські міжнародні дискусії, Нормандський формат або Тристороння контактна група, Рада Безпеки ООН і Генасамблея повинні продемонструвати значно потужнішу позицію щодо конфліктів і збільшити тиск на Росію", - підкреслив український дипломат.

Але більш важливим, за його словами, повинна залишатися послідовна і консолідована політика міжнародної спільноти щодо російської окупації і анексії для забезпечення мирного вирішення конфліктів в регіоні та світі.

"Першим кроком повинна стати деоккупація грузинських і українських територій, скасування визнання так званої незалежності Абхазії і Південної Осетії і виконання всіх інших зобов'язань за чинними угодами", - зазначив представник української місії при ООН.

Він також підкреслив, що Росія, як держава-окупант, має зобов'язання за міжнародним правом перед населенням Криму, Донбасу, Абхазії і Південної Осетії.

"Вона несе повну відповідальність за наслідки своїх міжнародно-протиправних дій і заплатить сповна за ту шкоду, яку завдала", - підкреслив представник Місії України при ООН.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...