Витягніть спочатку колоду з власного ока, пани-сусіди: Павло Клімкін заявив, що у питанні державної мови Україна бере приклад з Угорщини

Під час прес-конференції з угорським колегою Клімкін пояснив, що український закон про освіту не спрямований проти жодної національної меншини. Однак кожен громадянин України має, окрім рідної, засвоїти і державну мову – українську.

Павло Клімкін на зустрічі з Петером Сіярто. Фото:TwitterМіністр закордонних справ України Павло Клімкін пояснив, що Київ хоче домогтися такої ролі української мови як державної, яку угорська має в Угорщині. Про це очільник українського зовнішньополітичного відомства заявив він в інтерв’ю угорському телеканалу, передають Патріоти України.

"Наша мета - забезпечити роль української мови як державної на тому самому рівні, як це забезпечено в усіх європейських країнах, у тому числі в Угорщині", - сказав Клімкін.

Під час прес-конференції з угорським колегою Петером Сійярто Клімкін пояснив, що український закон про освіту не спрямований проти жодної національної меншини. Однак кожен громадянин України має, окрім рідної, засвоїти і державну мову – українську, додав він.

За його словами, Україна не має наміру асимілювати, позбавити ідентичності чи мови угорську меншину, та не має наміру закривати школи і звільняти вчителів.

Як відомо, згідно з новим законом про освіту, мовою освітнього процесу в навчальних закладах є українська мова. Угорщина вважає цю норму порушенням гуманітарних прав національних меншин.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...