Вже не Вакарчук: Соціологи розповіли, хто лідирує у президентській гонці в Україні за рік до виборів (інфографіка)

Соціологічна група "Рейтинг" провела нове опитування серед українців про те, за кого вони б проголосували, якби вибори президента України відбувались найближчої неділі.

Ілюстрація: forbes.net.ua

Якби вибори президента України відбувались у середині червня 2018 року, найбільше голосів отримали б лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко. У трійку лідерів серед опитаних увійшли б також лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко та лідер "Опозиційного блоку" Юрій Бойко, повідомляють Патріоти України.

За Тимошенко серед тих, хто визначився та мають намір голосувати, готові віддати свої голоси 16% опитаних. Для порівняння за Гриценка готові проголосувати 11,7% респондентів, а за головного "опозиціонера" Бойка – 10,5%.

Володимир Зеленський обігнав у президентському рейтингу Святослава Вакарчука, який разом з Ляшком та Порошенком набрали б по 8,6% голосів опитаних українців.

За лідера партії "За життя" Вадима Рабиновича на президентських виборах готові проголосувати 7,6%, за міського голову Львова Андрія Садового – 3,4%, лідера партії ВО "Свобода" Олега Тягнибока готові підтримати – 2,8%, екс-главу СБУ Валентина Наливайченка – 2,0%, екс-віце-прем'єра Романа Безсмертного – 1,4%, лідера партії "Основа" Сергія Таруту, як і лідера партії "Народний фронт" Арсенія Яценюка – по 1,1%.

Рейтинг вибори президента опитування
У рейтингу "другого туру" лідерські позиції займають Гриценко, за якого, як альтернативу основному фавориту, готові віддати свої голоси 7,5% виборців, Зеленський (6,3%), Вакарчук (6,0%), Рабинович (5,7%) та Тимошенко (5,3%).

Згідно із опитуванням, антирейтинг очолює чинний Президент України Петро Порошенко, за якого ні за що не проголосували б майже 52% респондентів.

За екс-прем’єра Яценюка не голосували б за жодних умов 30% опитаних, за Ляшка не віддав би свій голос кожен четвертий опитаний, а за Тимошенко – кожен п’ятий.

Рейтинги Кандидати вибори Президента
66% опитаних переконані, що президентські вибори не будуть чесними, а кандидати вдадуться до фальсифікацій. У чесність виборів вірять лише 12% респондентів.

Дослідження проводилось в середині червня. У ньому взяли участь 2,5 тисяч респондентів, а помилка репрезентативності може становити до 2%.

Джерело: 24-й канал

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....