Собор обрав: Стало відомо, хто став Предстоятелем Православної церкви в Україні

Предстоятеля представив глава держави на Софіївській площі у столиці. Собор тривав 7 годин.

Митрополит Єпифаній. Фото: Українська правда.

Об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Української православної церкви, передають Патріоти України.

Після ухвалення рішення Собору на Софійську площу вийшли представники церков та президент Петро Порошенко, який повідомив новину тим, хто очікував там на рішення Собору зранку. У відповідь люди, які зібралися на площі, вигукували "Слава! Слава!". Митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній входить до найближчого оточення Філарета. Саме він є фактичною "десницею" Філарета – патріаршим намісником.

Перед проведенням Собору стало відомо, що собор УПЦ КП проголосував за митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія як кандидата на пост предстоятеля єдиної православної української церкви.

Велика небезпека: Росія почала використовувати дешеві безпілотники для виявлення ППО України

субота, 27 липень 2024, 6:20

Росія почала використовувати нові дешеві безпілотники у своїх далеких атаках на Україну, щоб виявляти засоби ППО, фіксувати ушкодження і діяти як приманки, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За останні два-три тижні Росія застосувала д...

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...