Вже певно проклинає того Януковича: Навколо керівника штабу Трампа новий корупційний скандал - Associated Press

Пол Манафорт допоміг Партії регіонів у 2012 році нелегально перевести у США $2,2 млн.

Пол Манафорт. Фото:abcnews.go.com

Керівник передвиборної кампанії кандидата у президента США Дональда Трампа у 2012 році допоміг Партії регіонів перевести американським лобістам як мінімум $2,2 мільйона. Про це повідомляє агентство Associated Press з посиланням на власні джерела, знайомі з цими операціями, передають Патріоти України за матеріалами Української правди.

Згідно з повідомленням, гроші були таємно переведені двом американським лобістським фірмам у Вашингтоні – Podesta Group Inc. і Mercury LLC.

Агентство зазначає, що закони США зобов'язують американських лобістів публічно повідомляти про представлення інтересів іноземних лідерів чи їхніх політичних партій і надавати детальні звіти про такі дії в Мін'юст США.

"Порушення є злочином і може призвести до п'яти років у в'язниці і штрафу до 250 тисяч доларів", – зазначило агентство.

Разом з Манафортом, за даними AP, в інтересах Партії регіонів у 2012 році працював його діловий партнер і ще один нинішній топ-стратег кампанії Трампа Рік Гейтс.

Також Гейтс допомагав керувати некомерційною організацією "Європейський центр сучасної України", яка була створена в Брюсселі на підтримку Януковича і до складу правління якої входили депутати Верховної Ради від ПР.

Ця організація найняла американських лобістів Podesta Group Inc. і Mercury LLC і заплатила їм $2,2 млн доларів.

За даними агентства, завданням цих компаній були, зокрема, зусилля проти прийняття резолюцій американського конгресу з вимогою до Януковича звільнити політичних в'язнів (як відомо, у той час за гратами перебували Юлія Тимошенко, Юрій Луценко та низка інших противників Януковича).

Ці фірми припинили цю діяльність невдовзі після втечі Януковича у лютому 2014 року.

Гейтс підтвердив агентству, що познайомив американські лобістські фірми з "Європейським центром сучасної України" і що інколи надавав консультації фірмам, залученим до української політики. Однак він запевнив, що його діяльність не порушувала закон.

Також він підтвердив, що і він, і Манафорт працювали на ПР. У свою чергу керівники обох лобістських фірм заявили агентству, що не вважали, що повинні звітувати в Мін'юст США про свою роботу на ПР.

Як відомо, НАБУ підтверджує наявність імені Манафорта серед списків "чорної бухгалтерії" ПР, згідно з якими він отримав 12,7 млн доларів. Наразі за цією справою ведеться розслідування.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...