Вже з січня: Президент оголосив про різке підвищення окладів офіцерам та контрактникам

​Зарплатню контрактникам та офіцерам планується підвищити у два з половиною рази.

Про це у ході візиту до Тернополя заявив президент Петро Порошенко, зазначають Патріоти України. "Вже цього місяця плануємо підвищити грошове забезпечення для контрактників та офіцерів у 2,5 рази", - написав він у Twitter.

"Ми маємо намір забезпечити створення належних умов для комплектування ЗСУ військовослужбовцями за контрактом, підвищити рівень державних соціальних гарантій та інших мотивацій для військовослужбовців", - цитує президента "Інтерфакс-Україна".

Порошенко також повідомив, що протягом поточного року планується закупівля понад 2 тисяч зразків нового озброєння і військової техніки, крім того планується ремонт більше 1,5 тисяч зразків військової техніки.

Раніше начальник Генштабу Віктор Муженко заявляв, що з 1 січня 2016 року планується збільшення грошового забезпечення у ЗСУ: військовослужбовець служби за контрактом буде отримувати 7 тисяч гривень, командир бригади – 14 тисяч, командир батальйону – 12 тисяч, командир роти – 10 тисяч, командир взводу – 9 тисяч.

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...