Взялися за справу: Іспанія оголосила в розшук українського олігарха Фірташа

Його підозрюють у відмиванні великих сум грошей.

Дмитро Фіраташ. Фото: ЖЖ

Антикорупційна прокуратура Іспанії оголосила в міжнародний розшук українського газового магната Дмитра Фірташа. Його підозрюють у відмиванні великих сум грошей. Фірташ оголошений в розшук разом з двома спільниками - громадянами України, повідомив мадридському кореспонденту DW в п'ятницю, 25 листопада представник прокуратури, передають Патріоти України.

Назвати прізвища цих осіб він відмовився, пояснивши відмову "інтересами слідства". Співрозмовник також зазначив, що одночасно з видачею ордера на розшук в Барселоні і в місті-курорті Марбелья 24 листопада були затримані п'ять інших спільників Фірташа. Вони безпосередньо займалися відмиванням капіталів українського олігарха. Серед затриманих - відомий іспанський адвокат Антоніо де Фортуни.

За даними прокуратури, ці люди створили для Фірташа ряд офшорних компаній в Панамі, хоча певна частина капіталів осідала в Іспанії - вкладалася в нерухомість. За словами співрозмовника DW, мова йде про "десятках мільйонів євро незаконного походження". Назвати точні суми представник прокуратури відмовився. Він також повідомив, що справу Фірташа розглядає прокуратура в рамках операції "Варіола", розпочатої в липні 2016 року із арешту в Барселоні сина колишнього мера Києва Леоніда Черновецького - Степана Черновецького і ще 11 осіб, також підозрюваних у відмиванні грошей. Степан Черновецький був звільнений з-під арешту ще влітку, але залишається під слідством.

Документи, знайдені в ході обшуків у справі Черновецького, і допомогли слідству вийти на Дмитра Фірташа, зазначив представник прокуратури. Разом з тим він засумнівався в тому, що український олігарх коли-небудь потрапить в руки іспанського правосуддя. Адже Фірташа вже кілька років безуспішно розшукує Федеральне бюро розслідувань США в зв'язку з більш серйозними звинуваченнями, включаючи хабар в обмін на ліцензію на розробку родовищ титану в Індії. Магната розшукує і Україна.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...