"Ихтамненты" тренуються? Чому на Донбасі активізувались бойові дії, - експерт

Противник не може дозволити вести активні наступальні дії - в них немає ресурсів для цього

Ілюстрація: ЖЖ

"На жаль, я маю погодитись із офіційними спікерами АТО, що зараз проводиться стажування курсантів російських військових училищ, які прибувають на "тренування" до нас. Це один з факторів, чому збільшується кількість обстрілів в АТО. На підсилення цієї думки я можу сказати, що обстріли проводяться по таким населеним пунктам, які не становлять ніякої абсолютно тактичної цінності, і вони просто "накривають" або помилково, або абсолютно свідомо населені пункти, які знаходяться на досить великій відстані від лінії зіткнення", - пише у своєму блозі Сергій Грабський, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Крім того зараз, як і мої колеги підтверджують, проводиться ротація підрозділів бойовиків на окупованій стороні. У зв'язку з цим вони, вибачте, це називається військовим терміном - обживаються. Обживаються, тобто вони вивчають сильні і слабкі сторони наших позицій, вони намагаються поліпшити свої позиції, свою оборону. Власне, тому і збільшується така кількість обстрілів, хоча, на моє переконання, я веду певну статистику, і протягом останніх трьох тижнів динаміка практично не змінилась. Кількість коливається від 60 до 120 (обстрілів. - Ред.) в день. Тобто протягом останнього місяця вона (кількість обстрілів та провокацій) є стабільною та незмінною.

І не забувайте, це не завжди озвучується, але ми ведемо бойові дії, які є досить ефективними, і ми використовуємо будь-яку можливість, щоб поліпшити наші позиції, забезпечити стабільність нашої оборони, максимально не порушуючи Мінські угоди.

Противник не може дозволити вести активні наступальні дії - в них немає ресурсів для цього. У відповідь на наші фахові і професійні дії вони відповідають просто терористичними актами. По-іншому не можна назвати ані знищення і постійну руйнацію Авдіївки, ані обстріли Водяного, як це сталось позаминулого дня. Це абсолютна логіка подій, і, на жаль, ми в найближчому майбутньому будемо спостерігати це ж саме".

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...