"Ихтамнет": Розсекречено особи російських найманців "Вагнера", які воювали на Донбасі і загинули в Сирії (фото)

Служба безпеки України розкрила особи групи найманців приватної військової компанії "Вагнер", які брали участь в окупаційній війні на Донбасі. Усі вони загинули в 2018 році під час бойових дій у Сирії, повідомляють Патріоти України.

Як повідомили на сторінці СБУ у Facebook, бойовики померли ще в лютому, однак їхнім близьким тіла передали у квітні, після виборів президента Росії.

Одним із них став Юрій Зиков, 1977 року народження. Уродженець Челябінська, котрий воював в інших країнах, був нагороджений "Орденом Мужності" і відзнакою ПВК "Вагнер".

34-річний Василь Кудричев також загинув 7 лютого в сирійському місті Дейр-ез-Зорі. На честь загиблого військового його сестра написала вірш із рядками: "Росії немає. Є пуста балаканина і блеф".

Третім убитим російським найманцем став москвич Андрій Ігнатьєв, який також проходив службу в збройних силах РФ.

Крім них, СБУ оприлюднила дані про вісім російських бойовиків, котрі виконували бойові завдання на території Сирії та України. Найстарший із них, Лепехін Олег, народився у 1973 році. Наймолодшим виявився 25-річний мешканець Свердловської області Сергій Горбунов.

"Трохи лікнепу для росіян - не шукайте "іхтамнєтов" там, де їх немає, краще заберіть своїх", - підсумували в СБУ.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...