​З-під Трампа вибивають президентське крісло: Клінтон підтримала ініціативу про перерахунок бюлетенів у ряді штатів США

У демократів з'явилася надія викрити конкурентів або одну зарубіжну державу в підтасовуванні результатів голосування. Адже відрив у два мільйони голосів дає підстави вважати, що в деяких штатах результати були спотворені

У суботу, 26 листопада, передвиборний штаб Хілларі Клінтон заявив про те, що буде брати участь в перерахунку голосів в штаті Вісконсін, про який клопотала колишня кандидатка в президенти США від Партії зелених Джилл Стайн, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Нескучные новости»..

На сайті Medium розміщено офіційну заяву радника Клінтон з юридичних питань Марка Еліаса: «Так як ми не виявили ніяких належних доказів злому або спроб змінити технологію голосування ззовні, ми самі не планували користуватися цією опцією - перерахунком бюлетенів. Однак зараз, коли в штаті Вісконсін був ініційований перерахунок голосів, ми маємо намір прийняти участь, щоб переконатися, що цей процес проходить в справедливому для всіх сторін режимі. Якщо Джилл Стайн надійде, як вона обіцяла, запит про перерахунок голосів також в Пенсільванії і Мічигані, то ми оберемо такий же підхід і щодо цих штатів».

У зазначених трьох штатах Дональд Трамп переміг з мінімальною перевагою. У Вісконсині він обійшов Хілларі Клінтон на 27 тисяч голосів, у Пенсільванії - на 60 тисяч, в Мічигані - на 10 тисяч 704 голоси. В цілому по країні Трамп набрав майже на 2 мільйони голосів менше, ніж Клінтон, але це не вплинуло на результат виборів через непряму виборчу систему, яка існує США.

Джилл Стайн ініціювала перерахунок бюлетенів, не вірячи в перемогу Трампа. Поки їй вдалося домогтися згоди виборчої комісії Вісконсіна, що задовольнила її клопотання. Очікується, що перерахунок повинен бути завершений не пізніше 13 грудня.

При цьому витрати на роботу виборчої комісії в зв'язку з перерахунком голосів повинен буде сплатити передвиборний штаб Стайн. Для перерахунку голосів у Вісконсині потрібно 1,1 мільйона доларів до 25 листопада, в Пенсільванії - 5 мільйонів доларів до 28 листопада, в Мічигані - 6 мільйонів доларів до 30 листопада. Ці цифри надруковані на сайті Стайн, яка проводить кампанію зі збору необхідних коштів. До теперішнього часу їй вдалося зібрати 5,86 мільйона доларів. Тобто, гроші на перерахунок у Вісконсині вже є.

Дональд Трамп різко відреагував на спробу перегляду результатів голосування 8 листопада. Обраний президент назвав ініціативу Стайн шахрайством. Дізнавшись, що її підтримав передвиборний штаб Хілларі Клінтон, Трамп нагадав усім, що його суперниця раніше визнала свою поразку. «І ми всі повинні прийняти цей результат, щоб потім подивитися в майбутнє Америки», - заявив Трамп.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...