Новий "гібридно-розкольницький" фронт: УПЦ МП розриває євхаристійне спілкування з Константинополем

На терміновий собор УПЦ МП явка була суворо обов'язкова під загрозою позбавлення посад. Ієрархів, єпископів та митрополитів, котрі збиралися на 14.00 на зустріч з президентом України для обговорення об'єднавчого собору, тримали за зачиненими дверима.

Собор єпископів УПЦ МП, корий відбувся сьогодні, 13 листопада, у Києво-Печерській лаврі, засудив рішення Вселенського Патріарху від 11 жовтня про встановлення його юрисдикції на території України. Про це йдеться у постанові Собору від 13 листопада, повідомляють Патріоти України.

Вказується, що рішення Синоду Константинопольського Патріархату від 11 жовтня стосовно українського церковного питання є "недійсними та такими, що не мають жодної канонічної сили".

"Зокрема, рішення про встановлення юрисдикції Константинопольського Патріархату на території України є наслідком спекулятивного трактування церковної історії. А рішення про зняття анафеми та інших церковних заборон із лідерів розколу та визнання дійсності псевдохіротоній, які були звершені ними під час перебування в розколі, є наслідком спотвореного тлумачення православних канонів", - сказано у постанові.

Також зазначається, що, "визнавши розкольників у сущому сані, Константинопольський Патріархат, згідно з церковними правилами, сам став на шлях розколу".

"У зв’язку з цим, євхаристичне спілкування Української Православної Церкви з Константинопольським Патріархатом на даний час є неможливим і припиняється", - йдеться у постанові.

Також Собор виступив проти зміни назви Української Православної Церкви. "Собор єпископів виступає проти будь-яких спроб змінити назву Української Православної Церкви (МП –ред.), про що вже заявляється першими особами держави", - сказано у постанові.

"У разі прийняття відповідних законопроектів Верховною Радою України, Українська Православна Церква буде захищати свої права всіма законними засобами, які передбачені "Основами соціальної концепції Української Православної Церкви", законодавством України та Європейською Конвенцією з прав людини", - йдеться у повідомленні.

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...