За 29 млн грн! У міністра Данилюка знайшли таємну квартиру в Лондоні (фото)

Факт даного порушення є підставою для перевірки Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) і розслідування Національного антикорупційного бюро (НАБУ) про можливе незаконне збагачення міністра.

Фото: rian.com.ua

Міністр фінансів України Олександр Данилюк у 2017 році придбав у Лондоні квартиру за 766 тис. фунтів стерлінгів (28,8 млн грн), проте не вказав цей факт у своїй декларації. Офіційних коштів на придбання даної нерухомості чиновник не мав. Згідно зі статтею №368-2 Кримінального кодексу, Данилюку загрожує покарання у вигляді двох років позбавлення волі, пише журналіст Олександр Дубинський на своїй сторінці в Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Міністр фінансів Данилюк незрозуміло за які гроші купив у Лондоні нову квартиру. Цієї квартири в його декларації немає. Грошей на таку покупку - теж. Тож міністру пряма дорога в кримінальну справу про незаконне збагачення. Назаре Холодницький, приймайте фігуранта", - написав Дубинський.

Журналіст уточнив, що, згідно зі статтею №368-2 Кримінального кодексу, Данилюку може загрожувати покарання у вигляді двох років позбавлення волі.

У статті на своєму сайті Дубинський детально розповів про те, як вдалося розкрити факт таємного придбання главою Мінфіну елітного житла у столиці Великобританії. Він зазначив, що станом на грудень 2017 року дружина міністра Ольга Данилюк була зареєстрована за невідомою раніше адресою в Лондоні: 100 Greencroft Gardens, flat 2 London NW6 3PH.

Аналіз пропозицій агентств нерухомості дозволив з'ясувати, що дана квартира перебувала у лістингу агентства нерухомості Chelsea Square. Згідно з її описом на сайті продавця, вона має дві спальні, дві ванні кімнати і цокольний поверх із приватним садом у чотириповерховому будинку. Крім того, нерухомість знаходиться всього за півмилі від Фінчлі-роуд і станції метро. На сайті агентства також зазначено, що з 2001 року ця квартира подорожчала на 550 тис. фунтів стерлінгів, і її ціна складає 766 тис. фунтів стрелінгів.

У списку мешканців даного будинку в 2017 році нарівні з Ольгою Данилюк значився і Олександр Данилюк. Однак ні інформації про володіння даною квартирою, ні інформації про використання цього житла у своїй декларації міністр фінансів не вказав.

Слід зазначити, що згідно з пунктом 2 статті 52 Закону України "Про запобігання корупції", в разі істотної зміни в майновому стані суб'єкта декларування, а саме отримання ним доходу, придбання майна на суму, що перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, декларант в десятиденний термін з моменту отримання доходу або придбання майна зобов'язаний письмово повідомити про це НАЗК. Але, виходячи з опублікованої декларації Данилюка, він цього не зробив.

"Причому, навіть якщо дана квартира перебувала у нього в оренді, - це не може бути виправданням приховування інформації від НАЗК, оскільки, згідно з презентацією агентства нерухомості, вартість оренди такого житла складе більше 2000 фунтів стерлінгів на місяць, або 24 тис. фунтів стерлінгів на рік, що також вимагає обов'язкового декларування", - підкреслює Дубинський.

Єдине, що глава Мінфіну вказав в уточненнях до своєї декларації - це факт отримання доходу від відчуження нерухомого майна. Однак ніяких згадок про придбання нового житла в документі він не зробив.

Крім того, Дубинський звертає увагу і на те, що в договорі з продажу акцій Данилюком резиденту Великобританії 29 жовтня 2010 року зафіксовано ще одну адресу проживання міністра фінансів у Лондоні - 26 Noblefield heights, NO 2NX London, United Kingdom, яка так само підлягає перевірці, оскільки не відображена в декларації українського міністра.

Заслужили на премію Дарвіна: На Херсонщині росіяни на моторці підірвались на своїй ж міні (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:45

На лівобережжі Херсонської області окупанти на моторці підірвались на протичовній міні. Її встановили вони ж, передають Патріоти України. "При спробі окупантів встановити протичовнову міну, їх моторку знесло течією на таку ж міну, встановлену раніше", ...

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...