За клопотанням "Нафтогазу": Суд у Великобританії дозволив заморозити активи "Газпрому"

Як відомо, російський газовий монополіст відмовляється сплатити борги українській компанії.

Ілюстрація:УНН

Комерційний суд Лондона у вівторок дозволив "заморозку" активів російського "Газпрому" на території Великобританії за клопотанням НАК "Нафтогаз України". Про це повідомили в українській компанії, зазначають Патріоти України.

Протягом 48 годин після отримання офіційного повідомлення "Газпром" повинен надати "Нафтогазу" список всіх своїх активів вартістю понад 50 тис. доларів, розташованих в Англії або Уельсі. У НАК нагадали, що це необхідно для забезпечення рішення Стокгольмського арбітражу щодо виплати 2,6 млрд доларів.

Як відомо, Стокгольмський арбітраж в лютому 2018 року зобов'язав "Газпром" виплатити українській компанії 4,63 млрд доларів за непрокачку передбачених транзитним контрактом 110 млрд кубометрів газу в рік. У грудні 2017 року арбітраж присудив "Газпрому" 2 млрд доларів в суперечці компаній за контрактом від 2009 року на поставку газу, так що "Нафтогаз" повинен був отримати від російської монополіста близько 2,6 млрд доларів.

Однак російська компанія відмовляється платити за боргами, заявивши на підставі якоїсь лінгвістичної експертизи, що рішення арбітрів було написано сторонньою особою. У зв'язку з цим "Нафтогаз" почав процедуру примусового стягнення боргу з "Газпрому", приступивши з 30 травня до обтяження акцій та інших активів в країнах Європи.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...