За намовою Кремля? Білорусь пішла на скандал через томос для України

Білоруська православна церква висловила протест через рішення Константинополя з питання про надання автокефалії Україні, повідомляють Патріоти України.

У своїй заяві БПЦ назвала дії Патріарха Константинопольського Варфоломія "антиканонічним втручанням у внутрішні справи Російської Православної Церкви".

У Мінську також заявили, що одноголосно і одностайно підтримують позицію Патріарха Московського і всієї Русі Кирила і главу УПЦ МП Онуфрія.

БПЦ висловила протест проти діяння Константинопольського патріархату, назвавши його "агресивним втручанням однієї помісної церкви у внутрішні справи іншої помісної церкви, спрямоване на підрив основ міжправославного миру і єдності".

"Членство України в НАТО корисне тільки для Третьої світової війни": Фіцо зробив чергову скандальну заяву

вівторок, 16 квітень 2024, 20:53

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що членство України в НАТО «може спровокувати глобальний конфлікт». Про це повідомляє Kresy, передають Патріоти України. При цьому Фіцо припустив «перспективу пошуку примирення з Росією після війни». «Післ...

Новим командувачем ОК "Південь" став випускник Військового коледжу армії США: Що про нього відомо

вівторок, 16 квітень 2024, 20:42

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк відрекомендував особовому складу оперативного командування "Південь" ЗСУ нового командира – бригадного генерала Геннадія Шаповалова. Про це пресслужба ОК "Південь" пов...