"За оскорбление власти": У Криму судять активіста, який вивісив український прапор на власному будинку

Неприкрита травля проукраїнські налаштованої людини. Є хто може підготувати позов в Європейський суд? З російським дикунством по-інакшому не можна. Ще й до проведення міжнародних чемпіонатів готуються. Щоб всі під їхнім колорадом виступали?

Володимира Балуху арештували в Криму за український прапор. Фото: visnik-press.com.uaТривожне повідомлення 20 червня поступило від Кримської правозахисної групи: в окупованому Криму суд визнав проукраїнського активіста Володимира Балуху, який вивісив прапор України, винним в образі представника влади і повторно засудив до 320 годин обов'язкових робіт, інформують Патріоти України.

Відповідно до рішення Роздольненського районного суду, ухваленого 10 червня, Балуха визнаний винним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 319 КК РФ - образа представника влади. Публічна образа представника влади при виконанні ним своїх посадових обов'язків або у зв'язку з їх виконанням.

5 лютого 2016 року цей самий суд присуджував Балуху до такого ж виду покарання за цим самим звинуваченням. 14 листопада 2015 року в будинок, де проживав Балуха, прийшли співробітники поліції для проведення обшуку за постановою Роздольненського районного суду.

Постанова про обшук мотивувалася викраденням в селищі Роздольне 10 жовтня 2015 року "автомобіля марки ВАЗ-2106 в корпусі синього кольору". За цим фактом було порушено кримінальну справу і допитаний як свідок за нею показав, що Балуха нібито "зберігає вкрадений автомобіль у себе вдома, розбирає і продає від нього деталі".

Балуха піддався адміністративному арешту строком на 10 діб. Його визнали винним за ч.1 ст.19.3 КоАП РФ - непокора законному розпорядженню або вимозі співробітника поліції.

На думку Балухи, увага до нього з боку поліції обумовлена його проукраїнської позицією, яка виражалася відкрито - на території його житла на флагштоку весь цей час розвивався державний прапор України.

Володимир також вважає, його взяли під адміністративний арешт для того, щоб він не зміг зняти сліди побоїв, які йому завдали співробітники поліції при затриманні. Під час перебування в камері він неодноразово вимагав надати йому медичне лікування і отримував відмову. Надалі це рішення адміністративного суду служило в обох кримінальних вироках доказом його провини.

Чехія відкликає свого посла в Росії

неділя, 5 травень 2024, 16:06

Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі. Цю інформацію голова відомства Ян Ліпавський підтвердило агентству ČTK, повідомляють Патріоти України. Рані...

У Бердянську знищили організатора катівень: У ГУР Міноборони розповіли подробиці (відео)

неділя, 5 травень 2024, 15:44

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу, передають Патріоти України. Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 ...