За останню добу у ЗСУ на Донбасі дуже багато поранених, - полковник Мотузяник

Найскладніша обстановка склалася на Світлодарській дузі, в Зайцевому, Авдіївській промзоні і в районі Донецького аеропорту.

На Донбасі під обстрілами поранено 11 українських військових. Фото: uapress.info.

За минулу добу в результаті бойових дій в Донбасі жоден український військовий не загинув, проте 11 бійців отримали поранення. Про це повідомив на брифінгу речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, передають Патріоти України.

"Назву околиці населених пунктів [де були поранені бійці АТО]. Це Троїцьке, Зайцеве, Авдіївка, Мар'їнка та Павлопіль", - уточнив він.

Відомостей про втрати окупантів за минулу добу поки немає.

За словами спікера АТО, вчора на луганському напрямку противник відкривав вогонь по українських позиціях на північний захід від Щастя, а також в Попаснянському районі. В основному обстріли велися в темний час доби.

На донецькому напрямку противник знову активно використовував важке озброєння, обстрілюючи позиції сил АТО з мінометів і гармат по всьому фронту.

"Найбільш складна обстановка - на Світлодарській дузі, в Зайцевому, Авдіївській промзоні і в районі Донецького аеропорту. Не менше чотирьох обстрілів з важкого озброєння відбулося в світлий час доби, інші - вночі", - зазначив Мотузяник.

За підрахунками штабу, вчора окупанти випустили по українських позиціях близько 150 мінометних і 20 артилерійських снарядів. У Зайцевому і Авдіївці бійці АТО були змушені відкривати вогонь у відповідь.

За добу на донецькому напрямку відбулося 24 ворожих обстріли, 17 з них - з важкого озброєння.

На маріупольському напрямі доба почалася з бойового зіткнення під Старогнатівкою.

"О пів на першу ночі група бойовиків висунулася до нашого опорного пункту, почала стрілянину. Сили АТО відразу відкрили вогонь у відповідь, після 15-хвилинного бою окупанти були змушені відступити", - зазначив полковник Мотузяник.

"Пізніше, ще до світанку, противник почав масовані обстріли українських позицій з важкого озброєння. Красногорівка, Мар'їнка та Водяне піддалися мінометного обстрілу, Павлопіль накрили вогнем 122-мм гаубиць - протягом 25 хвилин на українські позиції "прилетіло" 45 артилерійських снарядів.

У другій половині дня окупанти вчинили ще два мінометних обстріли в Красногорівці, снайперські обстріли зафіксовано в Мар'їнці та Гнутовому. В цілому порушення режиму тиші з боку окупантів вчора було зафіксовано по всьому фронту.

Вчора на маріупольському напрямі зафіксований 31 обстріл, з них 7 - з важкого озброєння.

Воєнні злочини, за які доведеться відповісти: У ГУР ідентифікували 29 окупантів, які запускають по Україні ракети "Кинджал"

субота, 11 травень 2024, 10:59

У Головному управлінні розвідки МО встановили особи 29 військовослужбовців РФ, які обстрілюють територію України гіперзвуковими ракетами "Кинджал" Про це повідомляє ГУР МО. "Оперативники та аналітики Головного управління розвідки Міністерства оборони У...

У ЗСУ розповіли, чи позначився наступ росіян на Харківщині на ситуації на півдні

субота, 11 травень 2024, 10:49

Наступ російської армії у Харківській області не став тригером для активізації ворога на півдні України. Понад десять штурмів відбулося у Запорізькій області. Про це повідомив керівник Обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Дмитро ...