За стандартами НАТО: В Україні запрацює важливе нововведення

З 2021 року посади головнокомандувача ЗСУ та начальника Генерального штабу, які зараз займає Віктор Муженко, будуть розділені.

Ілюстрація: ЖЖ

В Україні введуть посади цивільного міністра оборони та його заступників, що дозволить країні поступово переходити до стандартів НАТО. Це передбачає прийнятий Верховною Радою в першому читанні Законопроект №8068 "Про національну безпеку України", повідомляють Патріоти України.

У документі сказано, що цивільний міністр оборони буде призначатися в Україні з 2019 року. Військовий експерт Олег Стариков пояснив, що глави оборонних відомств країн НАТО є цивільними і виконують скоріше політичні функції.

"Ніде міністри оборони не командують збройними силами, завдання міністрів у розвинених країнах - це бюджети, цивільний контроль, контроль за бюджетними фінансами і визначення військової політики. Військовими завданнями займається командувач Збройних сил України", - сказав він.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...