За вимогами воєнного часу: Порошенко анонсував відновлення в Україні непорушних військових запасів

Розбудова Нацгвардії передбачає її наближення за структурою і складом до аналогічних органів держав − членів НАТО та ЄС, наголосив президент.

Петро Порошенко. Фото:http://korrespondent.net/

Президент України Петро Порошенко заявляє, що в Україні відновлять непорушні військові запаси. Про це він повідомив під час заходу з нагоди 3-ї річниці з дня створення Національної гвардії України у Київській області, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

За його словами, розбудова Нацгвардії відбувається у відповідності з програмою розвитку, розрахованою до 2020 року. "Її реалізація передбачає наближення Національної гвардії за структурою і складом до аналогічних органів держав − членів НАТО та ЄС.

Саме тому основні зусилля з бойової та спеціальної підготовки зосереджуються на вивченні та впровадженні у систему бойової підготовки процедур підготовки, що застосовують саме в тих країнах", - зауважив глава держави.

Порошенко зазначив, що також заплановане подальше оснащення сучасними системами військового радіозв’язку, засобами військової розвідки тактичного рівня, у тому числі безпілотними авіаційними комплексами. На черзі - відновлення в повному обсязі непорушних військових запасів для забезпечення формувань воєнного часу.

"Національна гвардія буде укомплектовуватися професійно підготовленими військовослужбовцями, які проходитимуть військову службу за контрактом", - заявив він.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.