​За збитий Boeing MH17: ​Нідерланди нарешті наважились покарати Росію, справа обіцяє бути гучною

Москва щорічно витрачає мільярди доларів на створення позитивного іміджу режиму Путіна у європейців та американців, задля проштовхувати до влади своїх друзів та сателітів. Тепер серця голландців втримати буде майже не можливо.

Нідерланди збираються подати позов до міжнародного кримінального суду на Росію через збитий над Донбасом Boeing MH17. Про це говориться в листі міністра закордонних справ Голландії Стефа Блоку до парламенту, повідомляють Патріоти України з посиланням на The New York Times.

У листі повідомляється, що РФ відмовилася від будь-яких переговорів про можливе врегулювання і компенсації жертвам. "Уряд розглядає можливі наступні кроки, включаючи і передачу питання в міжнародні суд або організації", - говориться в тексті.

Повідомляється також, що Нідерланди і Австралія, громадяни якої також постраждали в авіакатастрофі, "зробили кілька запитів до Росії по дипломатичним каналам для участі в офіційних зустрічах заради встановлення істини і підзвітності перед найближчими родичами жертв".

Блок підкреслив, що ці зусилля не привели до переговорів "про відповідальність Росії", яка продовжує заперечувати свою причетність до удару по Boeing.


"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...