Забрехались і "здали" Москву: В УПЦ МП порівняли автокефалію для України з анексією Криму

В Українській православній церкві Московського патріархату порівняли рішення Вселенського патріархату про надання Українській православній церкві автокефалії з анексією Росією українського півострова Крим. Про це заявив глава інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент в коментарі "Настоящему времени", повідомляють Патріоти України.

Климент вважає, що Константинополь прийняв одноосібне рішення, щодо української церкви. "Наша церква звертається до Константинопольського патріархату із закликом скликати необхідну нараду, зустріч всіх помісних православних церков для того, щоб обговорити виниклі питання", - сказав Климент і додав, що це позиція більшості помісних церков.

На питання журналіста, чи не є заклик до наради - шантажем і чи відповідає це догмам православ'я, Климент відповів, що причастя робить предметом шантажу Константинопольська патріархія.

"Те, що зараз відбувається з боку Константинополя, - це анексія території Української православної церкви. Те, що робить сьогодні Константинопольський патріархат, порівняно з анексією Криму", - заявив він. Також Климент сказав, що у РПЦ є моральне і канонічне право припинити відносини з Константинопольським патріархатом.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...