Забрехались: Російські пропагандисти зганьбилися фейком про США (фото, відео)

Російське агентство ТАСС поширило недостовірну інформацію про те, що в понеділок постпред США в ООН Ніккі Хейлі нібито звинуватила Росію у "сприянні вбивству брата Кім Чен Ина", повідомляють Патріоти України.

ТАСС наступним чином цитує американського посла: "Коли Північна Корея здійснила вбивство Кім Чен Нама, це було при сприянні Росії, яка передавала біологічні речовини Північній Кореї".

Насправді Хейлі не вимовляла такої фрази. Вона дійсно згадала вбивство північнокорейськими спецслужбами Кім Чен Нама – брата північнокорейського лідера Кім Чен Ина. За її словами, цей злочин було скоєно із застосуванням нервово-паралітичного газу VX. Однак, говорячи про Росію, Хейлі сказала лише про те, що Москва погодилася з висновками США про вину Пхеньяну.

Жодних заяв про передачу Росією біологічних речовин Пхеньяну на засіданні РБ ООН з американської сторони не звучало. Про це свідчить представлений відеозапис виступу американського посла.

Недостовірний матеріал ТАСС передрукували багато російських видань, а представник МЗС Росії Марія Захарова зробила у своєму фейсбуці заяву. "Вочевидь, наближаємося до розгадки вбивства [35-го президента США Джона] Кеннеді", – написала вона.


"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...

"Це дуже цікаво, але лише одна країна варта уваги": Американський дипломат дав оцінку розмовам про новий мирний план для України

субота, 20 квітень 2024, 8:49

Лише Україна має право вирішувати, яким має бути «мирний план». На цьому наголосив Вільям Тейлор, віцепрезидент Інституту миру США, експосол США в Україні та колишній тимчасовий повірений у справах США в Україні в інтерв’ю "Главкому", передають Патріо...