"Хахлы бегуть!": Терористи "ДНР" запустили новий фейк про сили АТО на Донбасі

Дезінформація проводиться шляхом активного використання підконтрольних терористам ЗМІ та роботи в соцмережах.

Ілюстрація: 112.ua

Російсько-терористичні війська розповсюдили чутки про те, що українські військовослужбовці нібито "пішли" з раніше взятих під свій контроль сіл Гладосове і Травневе в Донецькій області. Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник групи "Інформаційний опір", народний депутат Дмитро Тимчук, повідомляють Патріоти України.

"Тривають спроби окупаційної влади нівелювати в інформаційному просторі дії ЗСУ в районі Гладосового і Травневого. Після провалу спроб уявити, що українські війська нібито зайняли "невигідні позиції", поширюється неправдива інформація про те, що нібито ЗСУ "пішли" з раніше взятих під контроль цих населених пунктів", - повідомив він.

"Ця дезінформація має на меті нейтралізацію вкрай негативного резонансу серед бойовиків і місцевого проросійськи налаштованого населення у результаті дій ЗСУ, а також нейтралізації посилено поширюються чутки, що після Гладосового і Травневого українські війська готуються взяти під контроль Доломитне і Гольмівське (згідно з деякими чутками, ЗСУ вже контролюють частину Гольмівського), - додав військовий експерт.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...