"Загниваючий Захід"? Названо ТОП-5 російських віп-чиновників, що обрали ЄС (відео)

Розширення санкцій, обмеження в'їзду і замороження капіталів. Усе це мало б повернути російських бізнесменів на батьківщину. Та вони не поспішають.

Скріншот

Борис Мінц - один із будівничих Москви. Власник найбільших бізнес-центрів столиці Росії. Донедавна сходинка Форбс зі статками в $1 і 3 млрд. Меценат і колекціонер російського живопису, якого ще торік облизували на державних телеканалах. Цього тижня він став втікачем, повідомляють Патріоти України.

Разом із родиною відлетів до Лондона. Він раптом заборгував державі велику суму грошей, у його бізнесі знайшли підозрілі оборудки, а більшість його активів арештували. За дивним збігом обставин його ключову компанію вже перепродали фірмі підконтрольній державній корпорації Роснєфть друга Путіна Ігоря Сєчіна. Тій самій, яка відібрала колись власність ЮКОСа у іншого бізнесмена непідконтрольного Кремлю – Михайла Ходорковського.

Економіст Михайло Гончар пояснює чому під роздачу потрапив Мінц. На початку року він та ще майже сотня найбагатших росіян включені у розширений список санкцій Мінфіну Сполучених Штатів. Російська влада намагаючись вберегти себе, прибирає персон зі списку найменш лояльних до влади.

Російська опозиціонерка Ольга Курносова каже, Мінца підвело його минуле. От він і вирішив втекти пошвидше закордон. Залишатись чесним і незалежним бізнесменом в Росії сьогодні неможливо - тому багато хто і виїжджає закордон.

Нещодавнє дослідження лондонського ринку нерухомості показало, що кількість росіян бажаючих купити там нерухомість виросла з 2014 року в 4 рази.

За цей час матінку Росію покинуло 4 товстосумів із сумарним доходом $37 млрд. Серед них банкіри Михайло Фрідман та Олексій Кузьмичов, олігархи Мільнер і Риболовлєв. І тенденція триває – опитування показує що 2 третини російських топ-менеджерів хочуть залишити Росію. Частиною цієї еліти хоче бути і російська влада. Принаймні їхні діти уже давно там.

Ось приміром дочка речника Путіна - Дмитра Пєскова. Ліза навчалася у Франції і вже тривалий час живе у Парижі. Там же зараз навчаються і її молодші брати Міка і Дені. Дочка Лаврова - міністра закордонних справ Росії узагалі громадянка США і навіть російською розмовляє не дуже. Катерина народилась у Нью-Йорку. А це патріот русского мира Сергій Желєзняк. Він хоробро відправив своїх дочок в лігво західного світу на навчання до Великої Британії.

Ще один великий патріот Росії – Володимир Жириновський. Його онуки Сергій і Олександр навчаються в елітній швейцарській школі. Тепер у золотих діток теж можуть бути проблеми. Їхні картки теж можуть заблокувати, як і грошові перекази.

Бізнесмен Костянтин Боровий пояснює, росіяни стали масово виїздити закордон ще з 1990-х. Спершу громадянами ставали колишні агенти КДБ, пізніше закордон почали виїжджати грошовиті люди зі звязками.

Хочуть влаштувати торг? Сі Цзіньпін у Парижі закликав шукати "хороших шляхів" вирішення "української кризи"

понеділок, 6 травень 2024, 15:26

Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що Пекін разом із партнерами нібито шукає "хороші шляхи" для завершення війни в Україні. При цьому повномасштабне вторгнення Росії в Україну він, як і раніше, назвав "українською кризою". Про це Сі Цзіньпін написав у кол...

"Скоріш за все, це буде в районі...": Екскомандир полку "Азов" оцінив підготовку росіян до нового наступу

понеділок, 6 травень 2024, 14:30

Російські війська готуються до нових наступальних дій. Зокрема, окупанти перекидають сили до Луганської і Донецької областей. Про це розповів заступник командира 3-ї штурмової бригади, екскомандир полку "Азов", майор ЗСУ Максим Жорін в ефірі проєкту "Н...