Загострення на Донбасі: "Гібриди" стріляють із заборонених мінометів і артилерії, у бійців ООС - втрати

Бойовики 10 разів застосовували заборонені Мінськими домовленостями 120 та 82-мм міномети, а також двічі 122-мм артилерію.

Ілюстрація: korrespondent.net

За минулу добу зафіксовано 37 порушень припинення вогню противником. Четверо воїнів отримали поранення, повідомляють Патріоти України з посиланням на штаб ООС.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася складною, інтенсивність бойових дій, які тривали на всій лінії зіткнення, збільшилась.

На Луганському напрямку найактивніше бойові дії тривали в районах населених пунктів Кримське та Новотошківське, де упродовж доби противник чотири рази використовував міномети та танк.

На Горлівському напрямку бої не припиняються поблизу селища Зайцеве. На Донецькому напрямку - в районі населеного пункту Кам’янка. Має ознаки загострення ситуація на Маріупольському напрямку -в районах селищ Водяне та Лебединське, де ворог випустив щонайменше 85 мін і снарядів упродовж доби.

Вчора зранку бойовики здійснили теракт у населеному пункті Голубівське на Луганщині. Контрбатарейні радари та інші засоби об’єктивного контролю зафіксували, що обстріл цивільного мікроавтобусу терористами здійснено 82-мм мінометом із північної околиці населеного пункту Донецький.

Минулої доби під час боїв поранення отримали четверо наших воїнів, їх евакуювали до шпиталю. Противнику нанесено втрат: одного окупанта знищено та двох поранено. Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Відповідав за забезпечення бійців на фронті: З Міноборони звільнили топ-чиновника

вівторок, 23 квітень 2024, 21:15

23 квітня Кабінет міністрів звільнив заступника голови Міністерства оборони Віталія Половенка. Його лише взимку призначили на цю посаду. Про це повідомив пресцентр уряду, передають Патріоти України. У Кабміні не вказали причину його звільнення. Серед з...

Україна може запустити виробництво Patriot: Посол Маркарова зробила гучну заяву

вівторок, 23 квітень 2024, 20:44

Перенесення виробництва Patriot в Україну є цілком реальним і переговори щодо цього вже ведуться. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Така задача у нас стоїть і від презид...