Загострення в АТО: Окупанти "кошмарили" Зайцеве, Авдіївку та Гнутове (карта)

Окрім інших видів зброї, ворог застосовував заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм та артилерійські системи калібру 152 мм.

Ілюстрація: qha.com.ua

Впродовж минулої доби російські окупанти на Донбасі відзначилися обстрілом цівільних у Зайцевому. Про це заявив речник Міноборони з питань АТО полковник Дмитро Гуцуляк, повідомляють Патріоти України.

"Минула доба в районі АТО розпочалася цинічним обстрілом важкою артилерією противника будинків мирних мешканців населеного пункту Зайцеве. Також протягом доби зафіксовано 45 обстрілів наших оборонних позицій з боку російсько-окупаційних військ", - йдеться у повідомленні.

За словами речника, 44 з 45 ворожих обстрілів наших оборонних позицій визначені як прицільні. "З метою збереження життя та здоров'я особового складу, військовослужбовці ЗСУ 22 рази були змушені відкрити вогонь у відповідь, застосовуючи виключно дозволену Мінськими домовленостями зброю", - наголосив він.

На Луганському напрямку українська сторона СЦКК зафіксувала та задокументувала черговий факт обстрілу бойовиками російсько-окупаційних військ об'єктів цивільної інфраструктури.

"Цього разу під вогнем артилерійських систем калібрів 152 та 122 мм опинився населений пункт Зайцеве. Встановлено, що вогонь по мирних мешканцях селища вівся з окупованого російсько-окупаційними військами н.п. Горлівка", - йдеться у повідомленні.

Окрім мирних громадян, під обстрілами російсько-окупаційних військ на Луганському напрямку також опинилися опорні пункти ЗСУ. Тут ворог здійснив п'ять прицільних обстрілів.

"Під вогнем важких артилерійських систем калібру 152 мм опинилися наші позиції в районі Зайцевого. У бік українських військових випущено 13 снарядів. А опівдні тут, протягом майже години, вів вогонь ворожий снайпер", - йдеться у повідомленні.

У районі Троїцького противник вів вогонь з мінометів калібру 120-мм, а неподалік Новоолександрівки - з мінометів 82-го калібру. Загалом у бік наших військових противник випустив 12 мін різних калібрів. Також під обстрілом з автоматичного гранатомету опинилися наші військові в районі Луганського.

На Донецькому напрямку зафіксовано 40 ворожих обстрілів. Найбільшу активність противник демонстрував в районі Авдіївки, Водяного, та Гнутового. "З мінометів калібру 120 мм противник вів вогонь в районі населених пунктів Гнутове та Водяне. У бік наших військових ворог випустив, загалом, 12 мін цього калібру", - повідомив речник.

Під обстрілом з мінометів калібру 82 мм опинилися наші захисники в районі Новотроїцького. У наш бік було випущено 8 мін цього калібру.

Під ворожі обстріли зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних типів та БМП також потрапили наші опорні пункти в районах населених пунктів Авдіївка, Верхньоторецьке, Водяне, Гнутове, Кам'янка, Славне, Лебединське, Невельське, Новотроїцьке, Павлопіль, Опитне, Піщевик, Талаківка, Широкине та шахти Бутівки.

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...