Загострення в зоні АТО: Під Пісками бойової травми зазнав український воїн

Ілюстрація: antikor.com.ua

За минулу добу на Донбасі незаконні збройні формування 20 разів порушили перемир'я, а в результаті бойових дій один український військовий зазнав бойової травми. Про це заявляє прес-центр штабу АТО, повідомляють Патріоти України.

Наприкінці минулої доби обстановка у районі проведення АТО й надалі залишалась напруженою. З Донецького напрямку, який до цього був найгарячішим, вогнева активність ворога змістилась на Приморський напрямок, де противник все частіше почав застосовувати міномети.

Так, увечері бойовики чотири рази били з 82-міліметрових мінометів, протитанкових гранатометів, стрілецької зброї по оборонцях Гнутового. Також окупанти застосовували міномети калібру 82 міліметри біля Водяного та Павлополя.

На Донецькому напрямку "гарячою точкою" залишається Авдіївська промзона. Тут наприкінці доби російсько-окупаційні угруповання двічі обстрілювали наші опорні пункти з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. А унаслідок гранатометного вогню неподалік Пісків отримав бойову травму один український воїн.

На Луганському напрямку під вогонь гранатометів і стрілецької зброї потрапили наші позиції на підступах до Станиці Луганської.

Сили АТО 16 разів застосовували зброю на ураження противника.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...