Загострення в зоні АТО: терористи біля Авдіївки застосували увесь арсенал

Бойовики продовжують вогневі провокації: гаряче на всіх напрямках.

Ілюстрація: ЖЖ

Ситуація в районі проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається неспокійною. За минулу добу бойовики 36 разів обстріляли позиції українських військових, повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці в Facebook у середу вранці, передають Патріоти України.

На Донецькому напрямку незаконні збройні формування 17 разів обстріляли позиції Збройних сил України. Поблизу Авдіївки і шахти Бутівка супротивник використовував вогнепальну зброю, великокаліберні кулемети, гранатомети різних систем, міномети калібру 82 мм, а також заборонені мінськими домовленостями 120 мм міномети.

Двічі по позиціях поблизу Майорська і Зайцевого ворог відкрив вогонь із мінометів калібрів 82 і 120 мм, а поблизу Луганського - з великокаліберних кулеметів і гранатометів різних систем. На Маріупольському напрямку бойовики скоїли 18 обстрілів позицій ВСУ. Тричі під ворожим вогнем опинилися опорні пункти українських підрозділів біля Новотроїцького та Водяного, де по ним НВФ били з великокаліберних кулеметів і 82 мм мінометів.

Поблизу Лебединського, а згодом і Новотроїцького, ворог використовував і важкі 120 мм міномети. По укріпленням сил АТО неподалік Павлополя, Широкиного і Гнутового бойовики вели вогонь із стрілецької зброї і гранатометів, а в районі Мар'їнки - з БМП. На Луганщині було відносно спокійно, зафіксовані неприцільні обстріли в районі Степового.

У Росії вночі зазнав удару черговий НПЗ

четвер, 2 травень 2024, 8:28

Влада краю пояснила вибухи атакою нібито українських безпілотників на завод та роботою ППО. . Місцеві мешканці спочатку повідомили про характерний звук двигунів безпілотників, а потім про три вибухи. Представники влади заявили, що три безпілотники н...

Нова загроза? РФ готує до спуску на воду два кораблі для Чорноморського флоту, один з них - носій ракет "Калибр"

четвер, 2 травень 2024, 8:05

Найближчим часом у РФ має відбутись спуск на воду двох кораблів, які призначені для Чорноморського флоту: малого ракетного корабля проєкту 22800 "Каракурт", який має назву "Тайфун" та патрульного корабля проєкту 22160 типу "Василий Быков", який має наз...