Загроза від Балтійського до Чорного моря: У Держдепі США зробили гучну заяву про РФ

Ілюстрація: unian.net

Дії Росії за останнє десятиліття показали, що готовність Москви порушити суверенітет і територіальну цілісність інших народів є "реальною", а не "просто риторичною". Про це заявив директор департаменту політичного планування Держдепартаменту США Брайан Хук, повідомляють Патріоти України.

Виступаючи на Трансатлантичному форумі щодо Росії, він сказав, що дії Москви у війні з Грузією в 2008 році і зовсім недавно в Україні є "порушенням Статуту ООН і декількох статей Гельсінського Заключного акту".

За його словами загрози для Європи від Росії схожі на ті, з якими зіткнувся Захід під час "холодної війни".

"Як і в минулому, під загрозою територія від Балтійського до Чорного моря", - сказав він.

Він наголосив на прагненні Москви до модернізації військ і вказав, що "військове розташування сил в Європі сприяє Росії".

Хук, старший політичний радник держсекретаря Рекса Тіллерсона, попередив, що Росія також модернізує свій ядерний арсенал і способи його розміщення. Москва розробила крилату ракету з ядерними двигунами, "з явним порушенням" Договору про ядерні озброєння середньої дальності (INF), додав він.

"І, як і в минулому, Росія веде пропагандистську і дезінформаційну гру, - сказав він, - "руйнуючи суспільства, електорати і інститути в євроатлантичному співтоваристві".

"Велика різниця між сьогоднішньою Росією і її радянською формою полягає в тому, що їй не вистачає ідеологічної узгодженості, яка підкріплювала б її дії. Але Росія, тим не менш, серйозний суперник", - заявив Хук.

Він навів війну Росії проти Грузії в 2008 році, її незаконну анексію Кримського півострова і підтримку сепаратистів на сході України в якості прикладів нездатності Москви виконати свої зобов'язання після закінчення "холодної війни".

Він повторив, що США вимагають, щоб Росія відновила суверенітет і територіальну цілісність України, перш ніж санкції, запроваджені Сполученими Штатами і Європою, могли б бути пом'якшені.

ЗСУ відступають: В ІSW заявили про значне просування російських військ під Авдіївкою, - ISW

неділя, 5 травень 2024, 11:24

Триває повномасштабна війна в Україні, і російські окупанти "здійснили значне тактичне просування на північний захід від Авдіївки поблизу Архангельського" у ніч з 3 на 4 травня, Можливо, це сталося після рішення української сторони відійти з цього рай...

ЗСУ успішно полюють на російські "Буки": Стало відомо, скільки противник втратив за місяць

неділя, 5 травень 2024, 10:56

Українські захисники розпочали своєрідне полювання на російські зенітні комплекси "Бук". Лише за останній місяць бійцям Сил оборони вдалося знищити щонайменше шість комплексів цього типу, тож окупанти втрачають на фронті більше систем ППО, ніж можуть в...