Загримів за грати: У Росії заарештували екс-главу "Нафтогазу"

Таганський районний суд Москви розпорядився взяти під варту колишнього главу Держуправління справами України і компанії "Нафтогаз України" Ігоря Бакая, повідомляють Патріоти України.

"Суд 27 жовтня задовольнив клопотання слідства і обрав стосовно Бакая запобіжний захід у вигляді взяття під варту строком на два місяці", - повідомили в суді.

Як розповів "Українським новинам" заступник генпрокурора Євген Єнін, ГПУ не розшукує Бакая.

За його словами, екс-чиновника також не оголошено в розшук Інтерполом.

Раніше повідомлялось, що Бакая затримали у Москві за підозрою у шахрайстві.

Бакай після відставки обвинувачувався в перевищенні влади й зловживанні службовим становищем, він з родиною втік до Росії наприкінці 2004 року, де 2005 року отримав громадянство.

В Україні його оголосили в розшук.

Бакай підозрювався в незаконному продажі майнових комплексів готелів "Дніпро" та "Україна", а також нерухомості Національного комплексу "Експоцентр України".

Крім того, його й інших службових осіб ДУСі підозрювали у безоплатному використанні авіатехніки підприємства "Україна" на суму понад 1 млн грн.

Були й менш серйозні обвинувачення, як наприклад, у тому, що в 2003-2004 роках Бакай видав розпорядження про виділення квартир своїм заступникам з перевищенням житлових норм.

З приходом до влади Януковича Бакая виправдали, всі справи проти нього було закрито судом.

У Росії Бакай займається бізнесом "за декількома напрямами". Причому, як з'ясовували журналісти, поки в Україні тривали слідчі дії щодо нього, операції проводились через його дружину.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...