"Заява зроблена переважно на публіку": Експерти пророкують результати зустрічі Порошенка та Обами

Петро Порошенко й Барак Обама мають намір провести двосторонню зустріч у Варшаві під час саміту НАТО 8-9 липня.

Фото: http://ukr.obozrevatel.com/

Зустріч президента України Петра Порошенка і президента США Барака Обами не буде відрізнятися від попередніх зустрічей глав держав. Будуть "заяви, що мало що обіцяють" для "внутрішньополітичного вживання", інформують Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Таку думку висловив доктор політичних наук, професор Дипломатичної академії України Сергій Шергін.

Відповідаючи на прохання журналістів припустити, про що можуть говорити президенти на зустрічі під час саміту НАТО у Варшаві, експерт зауважив: "Припустити, зрозуміло, можна що завгодно. Але я думаю, з урахуванням тієї політичної риторики, яка стала вже традиційною в діалозі між двома президентами, вона мало чим відрізнятиметься від тих тем, які вже багато разів озвучувалися на подібних зустрічах. Обама, поплескуючи Порошенка по плечу, буде говорити: "Ми з вами, ми будемо вас підтримувати, будемо вам допомагати". Порошенко, у свою чергу, повторюватиме свої слова про те, що "ми будемо сподіватися на найпотужнішу демократичну державу світу, ми потребуємо вашої допомоги, ми є вашим стратегічним партнером" і так далі".

"Тобто це буде заява двох президентів, що мало що обіцяє, зроблена переважно на публіку", - переконаний Шергін.

У цьому контексті він додав: "Подібні заяви потрібні їм, скоріше, для внутрішньополітичного вжитку, ніж для реальних змін у співвідношенні балансу сил, який складається, звичайно ж, не на користь демократії в Європі, оскільки США роблять усе, щоб послабити Євросоюз".

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...