Захисники України: Порошенко нагородив бійців АТО високими нагородами, серед них 9 посмертно (поіменний список)

Президент вручив державні відзнаки бійцям, які проявили особисту мужність під час проведення АТО.

Президент України Петро Порошенко вручив високі державні нагороди воїнам АТО. Фото: ZN.ua.

Президент Петро Порошенко відзначив високими державними нагородами військовослужбовців, які виявили особисту мужність і високий професіоналізм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України під час проведення антитерористичної операції. Відповідний указ президент підписав 20 липня, повідомляють Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Так, серед інших, орденом Богдана Хмельницького III ступеня нагороджено старшого лейтенанта Юрія Назарука, який з березня 2015 бере участь в проведенні АТО.

У червні 2016 року особовий склад розвідувальної групи під командуванням Назарука виконував завдання по затриманню диверсійно-розвідувальних груп терористів в районі села Водяне. В ході проведення операції 3-е терористів були вбиті і 8 взяті в полон зі зразками озброєння та особистими документами.

Також серед нагороджених орденом "За мужність" III ступеня - солдат Іван Тутейко, кулеметник 59 окремої механізованої бригади оперативного командування "Південь" Сухопутних військ Збройних Сил України.

"З травня 2016 бере участь в антитерористичній операції на території Луганської та Донецької областей. 22 червня 2016 виконуючи бойове завдання з групою розвідки, виявили диверсійно-розвідувальну групу противника, яка зайшла до наших позицій. В результаті запеклого бою ДРГ змушена була відступити. Іван Тутейко спільно з іншими військовослужбовцями підрозділу вів переслідування ворога, в результаті чого був захоплений укріпрайон противника, знищено 7 терористів, захоплені зброю, боєприпаси, засоби зв'язку і спорядження. У ході проведення операції солдат Тутейко організував прикриття поранених і тих, хто надавав першу медичну допомогу, а також виніс з поля бою зброю, боєкомплекти, розвантаження і бронежилети поранених ", - розповіли у Порошенка про подвиги солдата.

Також орденом "За мужність" III ступеня нагороджено десантник Анатолій Маркус, який в період з 6 по 20 грудня 2014 року перевозив особовий склад, боєприпаси в новий термінал донецького аеропорту і евакуював поранених бійців в села Тоненьке, Водяне та селище Піски. Протягом цього часу зробив 13 виїздів в новий термінал донецького аеропорту. Завдяки цьому були евакуйовані близько 50 бійців, які захищали новий термінал.

Всього, згідно з Указом, нагороди різних ступенів отримали кілька десятків бійців АТО.

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Чиє наразі Роботине: Сил оборони прокоментували інформацію про захоплення росіянами важливого пункту оборони на Запорізькому напрямку

середа, 15 травень 2024, 18:40

Пропагандистські пабліки РФ поширюють інформацію про нібито "захоплення" російськими військовими села Роботине на Запорізькому напрямку. Ця заяви росіян є фейком. Про це повідомив начальник Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Укра...

Не міг змиритись з помилкою, яку зробив його народ на виборах? В Фіцо стріляла шанована у Словаччині людина, митець та проєвропейський активіст зі своєї легальної зброї

середа, 15 травень 2024, 18:27

У прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо стріляв 71-річний чоловік із міста Левіце. Про це повідомляє Denník N у середу, 15 травня. Вказано, що він стріляв в урядовця із легально зареєстрованої зброї. . Видання Plus7 Dní стверджує, що підозрюваним є...