Замах на президента Венесуели: Екс-начальник поліції розповів про участь у організації атаки дронів на Мадуро

Екс-правоохоронець обіцяє повторити спробу, якщо не вийде, то знов і знов, до досягнення результату.

 Колишній начальник муніципальної поліції Венесуели зізнався в підготовці замаху на Мадуро

Колишній начальник муніципальної поліції Венесуели Сальваторе Луккезе заявив, що допоміг організувати атаку дронів на президента країни Ніколаса Мадуро. В інтерв'ю Reuters він розповів, що діяв спільно з рухом антиурядових активістів, який відомий у Венесуелі під назвою Опір, зазначають Патріоти України.

Луккезе не став розкривати свою конкретну роль в операції і називати інших учасників. За його словами, атака дронів під час мітингу - це частина серії збройних атак на Мадуро.

"У нас була конкретна мета, і в той момент у нас не вийшло реалізувати її на всі 100%. Збройна боротьба буде продовжуватися", - сказав він.

Агентство уточнює, що не змогло підтвердити у інших джерел слова Луккезе про його допомогу в організації атаки під час мітингу. Міністерство інформації Венесуели відмовився від коментарів.

Нагадаємо, спроба замаху на Мадуро сталася 5 серпня, на церемонії святкування 81-ї річниці створення Боліваріанської національної гвардії. За словами міністра зв'язку Венесуели Хорхе Родрігеса, в президентській ложі вибухнули кілька безпілотників, начинених вибухівкою. В результаті поранення отримали сім військових. Сам Мадуро не постраждав.

Відповідальність за замах на Мадуро взяло на себе раніше невідоме угруповання під назвою Фланелеві солдати (Soldados de Franela). У Twitter вони відзначили, що два безпілотника, навантажені вибухівкою C-4, повинні були потрапити в президентську ложу, проте "дрони були збиті снайперами почесної варти".

Сам Мадуро заявляв, що за замахом на нього стоїть опозиційний лідер Хуліо Борхес, який проживає в Колумбії. За його словами, групі виконавців замаху на нього пропонували $50 мільйонів і виїзд в США.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...