Занижені в 10 разів: Стало відомо про реальні втрати Росії в Сирії за поточний рік

Ілюстрація: life-pics.ru

У Сирії за перші дев'ять місяців 2017 року загинуло не менше 131 громадянина Росії. У це число входять не тільки військовослужбовці збройних сил РФ, але й найманці з приватних військових компаній. Про це пише агентство Reuters, повідомляють Патріоти України.

Так, у розпорядженні агентства опинилася довідка про смерть, видана консульським відділом посольства Росії в Сирії. Згідно з документом, 28 вересня 2017 року у сирійській провінції Хомс загинув росіянин Сергій Піддубний в результаті "обвуглювання тіла". Номер запису акту про смерть – 131, що дозволило агентству зробити висновок, що Піддубний виявився 131 громадянином РФ в Сирії, який загинув у цьому році.

Агентству вдалося поспілкуватися з родичами і друзями деяких загиблих в Сирії росіян і з'ясувати, що деякі з них були найманцями ЧВК. Кремль офіційно заперечує наявність своїх найманців в Сирії.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков на питання агентства відповів наступним чином: "У нас немає інформації про окремих громадян, які відвідують Сирію. При цьому я розглядаю це питання".

У Росії офіційно заявляють, що цього року в Сирії загинули 16 росіян.

ГУР проти російського "Тора": У мережі показали, як HIMARS спалив пускову ворожого ЗРК (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:21

На Запорізькому напрямку бійці підрозділу активних дій Головного управління розвідки МОУ спільно із операторами HIMARS виявили та знищили пускову установку зенітного ракетного комплексу "Тор", передають Патріоти України. Деталі: Розвідники зазначають, ...

"Небезпечні слова": Кремль налякали заяви Макрона і Кемерона про війська в Україні та удари по РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:30

Прессекретар російського правителя Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі стурбовані та вважають "небезпечними" і такими, що "нагнітають напруженість" останні заяви президента Франції та очільника МЗС Великої Британії щодо можливої присутн...